Arsene Wenger – den första icke-Brittiska tränaren i historien om Arsenal

På dagen för 20-årsdagen av Wenger som tränare för Arsenal Yuri usynin påminner om milstolpar i karriären för Fransmannen, födelsen av en ny “gunners” och de olika stadierna av livscykeln för klubben under Arsene.

Arsene Wenger är den mest vinstrika tränaren i klubbens historia (mer än 57% av matcherna), om man inte räknar dem som hade lett laget till ett litet antal matcher i rollen som tillförordnad chef tränare.

Arsene Wenger – legenden om “gunners”.

Hur många av er minns som drev klubben innan ankomsten av den franska? Bruce Rioja arbetat endast en säsong och ganska oväntat fick sparken innan starten av det nya mästerskapet. Londonborna har aldrig varit i missbruk för frekventa förändringar av utbildare: genom den gången sedan 1958, då räknas inte att handla, tränare, var det bara sex som har fått respektive fyra, fyra, tio, sju, tre och nio år. Och då plötsligt Rioja visades dörren efter en säsong.

I pressen oftast flöt namnen på Terry Venables och Johan Cruyff, som alla fans var redo att ta emot med öppna armar. Hänvisning gjordes också av vissa Fransman Expekt (Expekt) i Japanska Nagoya Grampus”. I slutändan föll valet på den minst glamorösa namn på denna lista. I beslutet bestäms ödet för klubben under flera årtionden framöver.

Nästan samtidigt med den nya tränaren laget kom två Fransman. Det var Remi garde och Patrick Vieira. Fans vill ha stora namn, och på Highbury flyttade två konstiga “groda”. Det verkade som att de funderar på att Wenger och förblev i Japansk småstad. Ian Wright, som inte har funnit ett gemensamt språk med den tidigare tränaren, som beskrivs Patrick när jag frågade honom om det… bra. Vieira gjorde sin debut för Arsenal mot Sheffield” och omedelbart efter inbytt, blev det klart att den här killen kommer att avgöra lagets prestation Betway (Betway). Ett år senare, har klubben gått med Nicolas Anelka och Marc Overmars, på grund av vilka gunners spelade i en snabb, pacey fotboll. Därmed föddes en ny “Arsenal”. I gamla dagar, då de ofta spelade väldigt försiktigt, men när Wenger förändrade allt: i stället för en tråkig 1:0, verkade det som står i några av matcherna har lånats från andra idrotter, som ishockey eller tennis.

Dock förändringar skett inte bara på planen utan även utanför: Wenger har förbjudit sina spelare att äta choklad och sedan dess meny av spelarna på den utbildning som bas istället för pinnarna dök broccoli. Även Arsene tog över disciplin härefter Betfair (Betfair) sina spelare att det var omöjligt att uppfylla i puben på arenan direkt efter matchen. Om en sådan rigid inställning är rätt? Bara ett faktum – 18 månader efter avtalad tid, vann han sin första dubbel.

I allmänhet, alla de senaste 20 åren kan delas in i tre faser. För det första, begränsa det till inom tio år – den tid som tillbringas på Highbury. Klubben var tillsammans med stor framgång: tre av Premier League, fyra FA-Cupen, nå finalen i UEFA-Cupen och Champions League, som är efterlängtad. Ytterligare fem andra platser i mästerskapet. Den enda besvikelsen ligger i det faktum att under åren 2002-2004 laget kan göra bättre. Var den perfekta säsongen: gunners var den första och fortfarande den enda som har vunnit Premier League utan en enda förlust. Men hand i hand med det kommer en besvikelse förlust mot Chelsea i kvartalet-slutfasen av de viktigaste club turneringen i den Gamla världen. Otvetydigt är det bästa laget i Europa kunde vinna pokalen, eftersom före “Arsenal” skulle vara “Monaco” och “Port”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *